Het mislukte London Garden Bridge-project kost £ 53 miljoen

Een evaluatie van het project zei dat £ 43 miljoen aan belastinggeld was uitgegeven.

Een mislukt plan om een ​​met bomen en bloemen bedekte brug over de rivier de Theems in het centrum van Londen te bouwen, kostte in totaal £ 53 miljoen, zo is onthuld.
Uit een onderzoek van Transport for London (TfL) bleek dat de Garden Bridge Trust £ 161.000 besteedde aan een website en £ 417.000 aan een gala voor het verlaten project.
Het ontwerp van de brug kost meer dan £ 9 miljoen en het goede doel betaalde zijn leidinggevenden £ 1,7 miljoen.
Ongeveer £ 43 miljoen kwam uit de zak van het publiek, voegde TfL eraan toe.
Het project, onder toezicht van Boris Johnson, begon te twijfelen nadat het in april 2017 de steun van de Londense burgemeester Sadiq Khan verloor.
Het werd officieel verlaten in augustus van dat jaar nadat een recensie had aanbevolen dat het zou worden gesloopt.

In juli 2015 werd tot £ 60 miljoen aan overheidsfinanciering beschikbaar gesteld aan de trust – £ 30 miljoen elk van Transport for London (TfL) en het Department for Transport (DfT).

TfL zal nu een laatste £ 5,5 miljoen aan overheidsgeld betalen aan de trust als onderdeel van de annuleringsovereenkomst van de regeling, die volgens de transportorganisatie 40% lager was dan wat het had kunnen zijn.

De uitbetaling helpt donateurs inclusief £ 3.200 terug te betalen aan de winnaar van een Garden Bridge-veilingprijs die hun beloofde spelletje “tafeltennis met Boris Johnson” niet heeft ontvangen.

Tom Copley AM, lid van de Labour London Assembly, zei: “Het is verschrikkelijk om te zien dat de kosten van de mislukte brug van Boris blijven escaleren voor de Londense belastingbetalers.

“David Cameron moet antwoorden waarom hij, in zijn gretigheid om het plan van Boris Johnson door te voeren, tussenbeide kwam om het advies van hoge ambtenaren terzijde te schuiven om de verzekering voor de brug te verlengen.”

Analyse door BBC London transportcorrespondent, Tom Edwards
Dit was de tiara op de Theems die zijn glans verloor en daarna stierf.

Het project beloofde veel, maar leverde niets op, waardoor £ 43 miljoen aan overheidsgeld werd opgeslokt.

De grootste uitgave was het contract van 21 miljoen pond om de brug te bouwen – en actievoerders wilden nog steeds weten waarom dat was toegestaan ​​terwijl er niet eens land was veiliggesteld.

Het recente Transport for London-rapport bevat ongelooflijk veel details: het kost £ 161.000 voor een website en £ 417.000 voor een gala-inzamelingsactie.

Critici zeggen dat de uitgaven kosteloos waren. En hoewel velen de brug wilden, wilden anderen dat niet. De vragen stoppen hier niet.

Caroline Pidgeon, voorzitter van de transportcommissie van de London Assembly, zei: “De details van het verspilde geld dat aan het Garden Bridge-project is besteed, is de definitieve bevestiging van de totale dwaasheid van het project.

“De Garden Bridge Trust heeft publiek geld verspild op een manier die geen verantwoordelijke liefdadigheidsinstelling had mogen doen.

“Geen enkel goed doel hoeft £ 160.000 aan een website te besteden of meer dan £ 400.000 aan een galadiner.”

Alex Williams, directeur stadsplanning bij TfL, zei: “We hebben ons best gedaan om ervoor te zorgen dat de kosten voor de publieke sector tot een minimum worden beperkt.

“We hebben nu de laatste betaling bevestigd die wettelijk vereist is volgens de voorwaarden van de acceptatieovereenkomst van de regering. Hiermee wordt formeel onze betrokkenheid bij het project beëindigd.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *