De regering drong erop aan om een ​​kloof van € 873 miljoen in het onderhoud van snelwegen te overbruggen

Bridgeberichten.nl

De regering drong erop aan om een ​​kloof van € 873 miljoen in het onderhoud van snelwegen te overbruggen

De regering is aangespoord om meer te investeren in het inhalen van het onderhoud van bruggen, tunnels en waterwegen, anders dreigen sluitingen economisch schadelijk te zijn.

Reparatiewerkzaamheden aan cruciale infrastructuur, zoals snelwegbruggen, lopen achter op schema, gaf minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen vorige week toe in een kamerbrief.

De geschatte kosten voor het wegwerken van de achterstand zijn opgelopen tot € 873 miljoen van € 507 miljoen in 2016.

Bouw- en transportorganisaties, waaronder de ANWB en Bouwend Nederland, hebben gewaarschuwd dat de economische schade bij het sluiten van een grote verbinding zoals de Moerdijkbrug zou kunnen oplopen tot € 5 miljoen per dag.

Ook de Algemene Rekenkamer heeft er bij de regering op aangedrongen meer geld vrij te maken voor herstel van bruggen en sluizen.

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, zei dat de minister de komende zomervakantie, waarin het verkeer over het algemeen lichter is, niet heeft benut om de planning in te halen. ‘De vraag is niet of snelwegen onverwachts moeten worden afgesloten, maar wanneer, met alle gevolgen van dien,’ zei hij.

De rekenkamer waarschuwde vorige maand dat de achterstand in het onderhoud van sluizen en bruggen ‘urgenter is dan de indruk die wordt gewekt in de jaarverslagen van de minister van Infrastructuur en Waterstaat’.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *