Aankomst van bruggen voor Theemswegtracé

Maandagochtend 22 juli arriveerden de eerste delen van een stalen boogbrug op pontons bij de Rozenburgsluis. De andere delen van deze brug komen later in juli aan. Op de locatie naast de sluis worden deze brugdelen omgebouwd tot een boogbrug met een overspanning van 172,8 m. De totale lengte van de brug is 176,8 m. De brug is bedoeld voor het Theemswegtracé. In dit gedeelte komen in totaal twee boogbruggen.

In augustus worden delen van de tweede stalen boogbrug opgeleverd op de bouwplaats bij de Thomassentunnel. Ook deze brug wordt daar gebouwd. Het betreft een boogbrug met een hoofdoverspanning van 156,1 m en bruggen van respectievelijk 56,6 en 52,4 m. De totale lengte van de brug is 269,1 m. Deze brug zal vanaf volgend jaar behoorlijk prominent in zicht zijn, want vanaf april rijdt het wegverkeer onder de A15 door.

Beide bruggen zullen in het voorjaar van 2020 hun definitieve locatie hebben. De aanleg van het Theemswegtracé verloopt nog volgens plan. De eerste trein zal naar verwachting eind 2021 passeren.

Theemswegtracé
In het Rotterdamse havengebied wordt de havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, verplaatst. Het nieuwe traject van 4 kilometer, het Theemswegtracé, wordt eind 2021 opgeleverd en biedt een oplossing voor het capaciteitsknelpunt bij de Calandbrug bij Rozenburg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *